Hvorfor skal Chrome tilføjelser "Læse og redigere alle dine data på de websites, du besøger"?

Hvorfor skal Chrome tilføjelser

Vi fik for nyligt denne besked fra en af vores lidt mere bekymret brugere.

Hej Couponix,

Jeg vil rigtig gerne bruge jeres Chrome tilføjelse, men når jeg forsøger at installere den, siger Chrome at den kan "Læse og redigere alle dine data på de websites, du besøger". Hvorfor er dette, og skal jeg være bekymret?

Bekymret bruger

Faktisk vil langt de fleste tilføjelser i Chrome Web Store spørge om denne tilladelse, heriblandt Dropbox, AdBlock, Office, Google Keep (som vist i billedet ovenover) og mange andre!

Det kan lyde skræmmende, men hvad betyder denne tilladelse egentlig, og er det noget du bør være bekymret over? Du får svaret her.

Ordet der skal lægges tryk på er Kan, og ikke gør - der er en stor forskel. De fleste Chrome tilføjelser læser altså ikke (alle) dine data, men blot få oplysninger, for at kunne fungere.

For eksempel, kræver vores egen Chrome tilføjelse adgang til denne tilladelse, men alt den gør, er at læse det link (URL) på den fane du besøger, for at finde ud af om det er en butik du kan få rabatter og bonus hos. Tilladelsen bør altså tages med et gran salt.


Gå ikke glip af flere rabatkoder og tilbud!

Du kan tilpasse dit nyhedsbrev efter du har tilmeldt dig, så du kun får de rabatkoder og tilbud som passer til dine behov.